14-00224
Click on image to view high resolution
14-00224
Click on image to view high resolution
14-00224
Click on image to view high resolution
14-00224
Click on image to view high resolution
14-00224
Click on image to view high resolution

Markus Schneider Winery

[Architecture]

Client

Weingut Markus Schneider, Ellerstadt

Design

Prof. Gräf Architekten GmbH, Kaiserslautern

The expansion of the winery Markus Schneider consists of a 100-metre long building complex divided into two slender units that are inspired in their architectural appearance by the century-old structure of vines. The concrete construction with planned gaps sections the complex into zones to create striking vistas and spatial experiences. It features a cassette ceiling reminiscent of the vaults of historic barrel cellars. Due to a full-length basement in direct contact with the ground, the temperature of the wine storehouse remains at a constant 12 degrees centigrade.

You want to submit your projects to the Red Dot Design Award? Please enter here.

This project can be found in the
International Yearbook Communication Design 2016/2017.

back