12-00828
Click on image to view high resolution
12-00828
Click on image to view high resolution
12-00828
Click on image to view high resolution
12-00828
Click on image to view high resolution

Zaans Medical Center

[Spatial Design, Orientation System]

Client

Zaans Medical Centre, Zaandam, Netherlands

Design

SILO, The Hague, Netherlands

Account Management

Sjanet Benschop

Creative Direction

Rene Toneman

Graphic Design

Sjoerd Koopmans

Motion Design

Jan-Roelof de Vries


Intended to be friendly and accessible, the architecture of the Zaans Medical Center is focused on a human scale to help reduce stress experienced in the hospital. Realised through integrated plans to enrich the experience of the spatial environment, the architecture provides positive distraction for guests and enhances the building as a whole. Therefore, on an area of 3,500 sqm, hand-drawn illustrations are integrated into the architecture. Scattered around the hospital walls, glass facades, light boxes and lifts, they tell a story and offer a pleasant diversion. The design also includes a complete wayfinding system.

Sie wollen Ihre Projekte zum Red Dot Design Award einreichen? Hier geht es zum Anmeldeportal.

Dieses Projekt finden Sie auch im International Yearbook Communication Design 2017/2018.

back