12-01360
Click on image to view high resolution
12-01360
Click on image to view high resolution
12-01360
Click on image to view high resolution

Wuhan Insun International Cineplex

[Cinema]

Client

Hubei Xiangsheng & Insun Entertainment Co., Ltd., Hubei, China

Design

One Plus Partnership Limited, Hong Kong

Photography

Jonathan Leijonhufvud, Beijing, China


The interior design of this cinema has been modelled on traditional editing of roll film as a recurring theme. In an illustrated form, this defines the auditorium by integrating different materials and decorations. In the lobby, light boxes made of four different types of metal mesh are hung from the ceiling, creating a rich interplay between light and shadow. The illumination concept adopts a nostalgic style for adjusting between dimmer and warmer lighting, while the orange colour of the metal-mesh light boxes represents the passage of time. Rectangular sound-absorbing panels in different colours on the walls aim to imitate the light boxes.

Sie wollen Ihre Projekte zum Red Dot Design Award einreichen? Hier geht es zum Anmeldeportal.

Dieses Projekt finden Sie auch im International Yearbook Communication Design 2017/2018.

back