12-01810
Click on image to view high resolution
12-01810
Click on image to view high resolution
12-01810
Click on image to view high resolution
12-01810
Click on image to view high resolution
12-01810
Click on image to view high resolution
12-01810
Click on image to view high resolution

Gaggenau Restaurant 1683

Client

Gaggenau Hausgeräte GmbH, Munich, Germany

Design

eins:33 GmbH, Munich, Germany

Graphic Design

Stefan Beckman Studio, New York, USA

Photography

Noe DeWitt, New York, USA

Production

Altmann Laden- und Innenausbau GmbH, Bönnigheim, Germany

Project Management

The Lambesis Agency, La Jolla, California, USA


The pop-up restaurant “1683” was created in New York for the occasion of the 333rd anniversary of kitchen appliance manufacturer Gaggenau, inviting selected guests onto a time trip to the manufacturer’s origins in the Black Forest, Germany. The guests were greeted in front of an oversized chalet cuckoo clock flanked by women in traditional Black Forest costumes. The cocktail reception took place in a room reminiscent of a blacksmith shop, intended to visualise where the history of Gaggenau began. Passing through a corridor of mirrors on the walls and ceiling reflecting a waterfall, guests entered the main room to find themselves in the midst of a Black Forest setting – with trees and moss, streaks of light cutting through tall trees, the smells of rich soil and wood, as well as the natural sounds of purling water and the chirping of woodland birds. Engulfed by this surreal forest setting, the guests were served a dinner that was prepared by a star chef and his team using the manufacturer’s latest appliances arranged into cooking stations, which had been placed at different locations within the forest setting.

Statement by the jury

The Gaggenau Restaurant 1683 impresses with a highly coherent and poetic overall concept. Through the perfect staging and fantastic natural scenery, this pop-up restaurant offers its guests a very special experience. At the same time, it manages to optimally present the kitchen appliances within an interplay of contrasts – nature versus high-tech, old versus new. The restaurant has emerged from a concept that captivates visitors through a lot of wit, charm and atmosphere.

Sie wollen Ihre Projekte zum Red Dot Design Award einreichen? Hier geht es zum Anmeldeportal.

Dieses Projekt finden Sie auch im International Yearbook Communication Design 2017/2018.

back