13-01772
Click on image to view high resolution
13-01772
Click on image to view high resolution
13-01772
Click on image to view high resolution

TaiKoo Hui Sustainable Toilet & Baby Care Room

[Interior Design]

Client

TaiKoo Hui (Guangzhou) Development Company Limited, Guangzhou

Design

Ida Sze, Billy Chan, Ida & Billy Architects Limited, Hong Kong

Project Management

Kelvin Law, Ben Ye, TaiKoo Hui (Guangzhou) Development Company Limited Michelle Tam, Ida & Billy Architects Limited


This design concept was created to upgrade the TaiKoo Hui shopping mall situated in the CBD of Guangzhou, China. Adopting the appearance of a grotto, the public underground toilet intends to offer visitors “a contemporary abstraction of nature”. Furthermore, it is also aimed at raising environmental awareness in the public realm. The baby care rooms now feature improved facilities and a playful design. The original layout underwent minimum alteration to allow for a seating area and an additional baby room. The resulting kinked passage and simplified arches extend the “grotto” concept.

You want to submit your projects to the Red Dot Design Award? Please enter here.

This project can be found in the
International Yearbook Communication Design 2016/2017.

back